Drejtori i Përgjithshëm

 

Prof. Dr. Beqir ISMAILI, Ambasador

Drejtor i Përgjithshëm i Akademisë Diplomatike

Beqir.Ismaili@rks-gov.net

+381 38 200 77 153 

 

 

 

I lindur më: 1959 

Vendlindja: Kosovë 

Tetëvjeçaren: në shkollën “Emin Duraku” në Prishtinë

Shkollën e Mesme: në Damask të Sirisë.

Fakultetin: në Universitetin e “Al Az-harit” në Kajro, Egjipt.

Diplomimin: në Fakultetin e Gjuhës Arabe, pranë të njejtit Universitet.

Magjistratura: në Fakultetin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë, tema:  “Ndikimi i gjuhës arabe në gjuhën shqipe”

Doktor i Shkencave me temën: “Zhvillimi i Gjuhës dhe Letërsisë arabe në Kosovë”.

- Shqiptari i parë i lauruar me titullin e lartë “Prof. Dr.” për gjuhën arabe në Lindjen e Mesme.

- Kreu Studimet në Akademinë Diplomatike Shqiptare në Tiranë, për mbrojtjen e diplomës paraqiti temën: “Politika ndërkombëtare e Muhamed Ali Pashës - këndvështrim kritik për politikën e jashtme”.

Gjendja familjare: i martuar – 4 fëmijë


Veprimtaritë dhe aktivitetet: 

Shkencë, kulturë, politikë, informim, diplomaci 


- 20 vjet veprimtari informative dhe gazetareske për trevat mbarëshqiptare në përgjithësi dhe për Kosovën në veçanti përmes agjencisë “Alba Press - Kajro”.

- Përfaqësues i një serë institucionesh zyrtare të Qeverisë së Kosovës, Shqipërisë e Maqedonisë në Egjipt dhe Lindjen e Mesme.

- Anëtar i institucioneve të ndryshme shoqërore, shkencore, kulturore, letrare, historike, etj.

- Mbi 800 shkrime me tema shqiptare të botuara në shtypin arab dhe atë shqiptar. 

- 132 libra të botuar në arabisht e 12 në shqip, në fusha të ndryshme të historisë dhe kulturës.

- Beqir Ismaili, u vlerësua (botua) edhe në mesin e zërave të veprës "Fjalor enciklopedik, Gazetarë dhe Publicistë Shqiptarë", fq. 189, Tiranë, 2005.

- Beqir Ismaili, Akademik / Egjipt, u vlerësua (botua) në mesin e zërave në veprën “Shqiptarët e suksesshëm në botë, personazhe në librin 100 histori suksesi në 100 vjetorin e pavarësisë", fq. 201,  botim i Albanian Excellence, Tiranë 2012.  

- Ai dhe familja e tij luftës dhe çështjes së Kosovës, i dhanë një “haraç” të shtrenjtë, dy vëllezër të Prof. Beqirit u masakruan dhe u zhdukën. Shtëpia e madhe prindërore u dogj dhe u rrënua krejtësisht.

- Si përfaqësues i institucioneve të qeverisë së Kosovës në Egjipt, realizoi 19 marrëveshje të rëndësishme në mes institucioneve të dy vendeve.

- Udhëhoqi Misionin e Kosovës në Egjipt gjatë viteve 2011-2016.

 


Abonimi
Kalendari
HMMEPShD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31