Na ndiqni në:

Konfirmohet njohja e Kosovës nga Republika e Gabonit

Prishtinë, 13 tetor 2011 – Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka pranuar notën verbale të njohjes së shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës, nga Republika e Gabonit.

Ashtu siç ishte paralajmëruar me 9 shtator 2011 nga Zëvendëskryeministri Behgjet Pacolli, ky shtet e ka njohur Republikën e Kosovës, ndërsa që tashmë nota verbale ka arritur në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës, përmes misionit diplomatik në Nju Jork.

Në notën verbale konfirmohet njohja e Kosovës nga Republika e Gabonit dhe shprehet vullneti për lidhjen e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës tashmë ka pranuar notat verbale të njohjes prej 83 shteteve, ndërsa priten që konfirmimet zyrtare për njohjen e Kosovës të arrijnë edhe nga Nigeria dhe Bregu i Fildishtë.

Hoxhaj në Bruksel: Sot u shënuan dy ngjarje të rëndësishme që e përafrojnë Kosovën me BE-nëZv. ministri Demaj në Kroaci kërkon përkrahje për zhvillimin ekonomik të KosovësHoxhaj takon ambasadorin hungarez, diskutojnë për marrëveshjet ekonomike para vizitës së ministrit të jashtëm të Hungarisë në KosovëHoxhaj në konferencën për diplomaci kulturore: Kjo dekadë është e shqiptarëve të suksesshëm në art, kulturë e sport