Na ndiqni në:

Republika e Kosovës vendos marrëdhënie diplomatike me Malajzinë

Prishtinë, 23 mars 2011 - Republika e Kosovës ka vendosur marrëdhënie diplomatike me Malajzinë. Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, shpreh respektin e saj për Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe popullit e Malajzisë, duke iu referuar notës së fundit AY 05/11 të datës 8 mars 2011 dhe ka nderin t’i përcjellë Ministrisë së Punëve të Jashtme të Malajzisë pëlqimin tonë për të vendosur marrëdhënie diplomatike ndërmjet dy vendeve tona.

Me këtë vendosje të marrëdhënieve diplomatike, Republika e Kosovës dha pëlqimin që Ambasada e Malajzisë në Romë të mbulojë edhe Republikën e Kosovës.

Kosova dhe Gjermania nga 29 gushti fuqizojnë marrëveshjen për bashkëpunim gjyqësor në çështje penaleMPJ dënon sulmin ndaj Ambasadës në Paris, pllakata u vandalizua me mbishkrime serbe Hoxhaj në Dubrovnik: Dialogu i pakuptimtë nëse nuk përfundon me njohje nga SerbiaMinistri Hoxhaj në Forumin e Dubrovnikut, me agjendë të ngjeshur takimesh dhe lobimi