Na ndiqni në:

Kiribati njeh Republikën e Kosovës

Prishtinë, 25 tetor 2010 – Republika e Kiribatit ka njohur pavarësinë e Kosovës. Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kiribatit ka njoftuar Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës përmes një note verbale se ky vend ka marrë vendim për njohjen e Pavarësisë së Republikës së Kosovës me datë 21 tetor 2010.

Në të njëjtën kohë, Republika e Kiribatit ka shprehur gatishmërinë që me Republikën e Kosovës të lidhë marrëdhënie bilaterale diplomatike për zhvillimin e raporteve miqësore dhe bashkëpunimit midis dy vendeve në fushat politike, tregtare dhe ekonomike. 

Zëvendësministrin Dedaj ka pritur në takim stërnipin e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, Loris CastriotiLIBERIA RIAFIRMON ZYRTARISHT MARRËDHËNIET BILATERALE ME KOSOVËN NËPËRMJET NJË DEKLARATE PËR SHTYPKosova me përfaqësim diplomatik edhe në Liberi, Ministri i Jashtëm Pacolli rikonfirmon marrëdhëniet e mira në mes dy vendeveMINISTRI I JASHTËM PACOLLI PRITET NGA HOMOLOGU ZVICERAN, CASSIS, KOSOVA DHE ZVICRA RI-KONFIRMOJNË MARRËDHËNIET E VEÇANTA