Na ndiqni në:

Kiribati njeh Republikën e Kosovës

Prishtinë, 25 tetor 2010 – Republika e Kiribatit ka njohur pavarësinë e Kosovës. Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kiribatit ka njoftuar Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës përmes një note verbale se ky vend ka marrë vendim për njohjen e Pavarësisë së Republikës së Kosovës me datë 21 tetor 2010.

Në të njëjtën kohë, Republika e Kiribatit ka shprehur gatishmërinë që me Republikën e Kosovës të lidhë marrëdhënie bilaterale diplomatike për zhvillimin e raporteve miqësore dhe bashkëpunimit midis dy vendeve në fushat politike, tregtare dhe ekonomike. 

Hoxhaj takon mbi 10 vende jo-njohëse në New York, së shpejti lajme të miraHoxhaj takime me Corker dhe Albright, SHBA-ja mbështet rrugën euro-atlantike të KosovësHoxhaj: Shërbimi ynë diplomatik në shërbim të bizneseve prodhuese të KosovësHoxhaj në seancën e Kongresit Amerikan flet për zhvillimet në Kosovë dhe rajon