Na ndiqni në:

Hoxhaj agjendë të ngjeshur takimesh në margjina të Samitit të SEECP-së

Dubrovnik, 30 qershor 2017 – Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj po qëndron në Dubrovnik ku së bashku me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi po marrin pjesë në Samitin e SEECP-së.

Ministri Hoxhaj ka deklaruar se qëllimi kryesor i pjesëmarrjes në këtë samit është që të arrihet që Kosova si vend anëtar ta marrë kryesimin e SEECP-së në një të ardhme të afërt, gjë që do të ishte shumë e rëndësishme për përcaktimin e agjendës politike në rajon.

“ Në anën tjetër, në margjina të samitit, Hoxhaj ka zhvilluar agjendë të ngjeshur takimesh me homologët e shteteve të rajonit. Ai ka takuar delegacionet nga Kroacia, Bullgaria, Greqia, Shqipëria, Maqedonia, Turqia, Rumania etj.

Në këtë samit janë diskutuar edhe tema të sigurisë në rajon, bashkëpunimit mes shteteve të Evropës Juglindore, si dhe për integrimin në BE të vendeve të cilat ende gjenden në këtë proces.

Hoxhaj ka theksuar nevojën për veprime konkrete në drejtim të promovimit të bashkëpunimit dhe përfaqësimit të shteteve të rajonit.

Kryediplomati kosovar nesër do të marrë pjesë në Samitin Vjetor të Dubrovnikut.

Zëvendësministri Berisha pjesëmarrës në koncertin ‘Mesha e Paqes’ në HolandëSqarim përkitazi me nxjerrjen e vendimeve për vazhdim të mandatit të përfaqësuesve diplomatik nga Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Z. Behgjet PacolliMinistri i Jashtëm Pacolli dënon aktin e vrasjes së politikanit serb nga Kosova, Oliver IvanoviqMinistri i Jashtëm Pacolli kërkon mbështetjen e Parlamentit Evropian për vizat, raporton mbi zbatimin e Agjendës Evropiane të Reformave