Na ndiqni në:

Malta njohu zyrtarisht Kosovën

Ministria e Jashtme e Kosovës sapo ka marrë njoftimin zyrtar se Republika e Maltës e ka njohur Kosovën shtet të pavarur dhe sovran. Po ashtu zyrtarisht, MPJ është njoftuar se, deklaratën e njohjes, Ministria e Jashtme e Maltës ia ka dërguar Ministrisë së Jashtme të Kosovës, përkatësisht ministrit të jashtëm, Skender Hyseni.

Prishtinë, 21 gusht 2008

Ministria e Jashtme e Kosovës sapo ka marrë njoftimin zyrtar se Republika e Maltës e ka njohur Kosovën shtet të pavarur dhe sovran. Po ashtu zyrtarisht, MPJ është njoftuar se, deklaratën e njohjes, Ministria e Jashtme e Maltës ia ka dërguar Ministrisë së Jashtme të Kosovës, përkatësisht ministrit të jashtëm, Skender Hyseni.

Malta është shteti i 46-të që e njeh Republikën e Kosovës.

Zëvendëskryeministri i Parë dhe ministri i Jashtëm, Behgjet Pacolli takoi Grupin e Miqësisë nga KuvajtiZëvendësministri i Jashtëm Besnik Hoti priti në takim një delegacion nga Ambasada franceze në PrishtinëMinistri i Jashtëm Pacolli uron shtetin e Izraelit për 70 vjetorin e Pavarësisë, i bën thirrje për ri-shqyrtimin e njohjes së KosovësFjalimet e Zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm, z. Behgjet Pacolli, dhe Kryetarit të Bashkisë së Kukësit, z. Bashkim Shehu, me rastin e nderimit të zëvendëskryeministrit të parë dhe ministrit të jashtëm, Behgjet Pacolli me titujt: Qytetar Nderi i Kukësit dhe Nderi i Qarkut Kukës