Na ndiqni në:

Kolumbia dhe Belize njohën Kosovën shtet sovran dhe të pavarur

Dje, Kolumbia ka njohur zyrtarisht Republikën e Kosovës shtet sovran dhe të pavarur. Lajmin ia konfirmoi ministrit Hyseni ambasadorja e Misionit të Përhershëm të Kolumbisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara (Nju-Jork), Claudia Blum de Barberi.

Ndërkohë, Qeveria e Kolumbisë e ka bërë zyrtare njohjen e Republikës së Kosovës, në web-faqen zyrtare të saj.

Po ashtu, në zyrën e Presidentit të Republikës së Kosovës ka arritur letra zyrtare e njohjes nga ana e Belizes.

Ministri i punëve të Jashtme, Skender Hyseni, përmes disa kanaleve zyrtare, është informuar se së shpejti Kosovën do ta njohin edhe disa vende të Amerikës Qendrore dhe Jugore.

Aktualisht Kosovën shtet i pavarur dhe sovran e kanë njohur 45 shtete. 

Ministri i Jashtëm Pacolli takon Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, i prezanton synimin e Kosovës për anëtarësim në këtë OrganizatëMinistri i Jashtëm Pacolli takon përfaqësuesen e Ambasadës amerikane, Hyland pranon letrat e urimit nga Presidenti Trump dhe Sekretari TillersonZëvendësministri i Jashtëm Anton Berisha në Vatikan takon Antoine CamilleriSqarim përkitazi me nxjerrjen e vendimeve për vazhdim të mandatit të përfaqësuesve diplomatik nga Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Z. Behgjet Pacolli