Na ndiqni në:

Republika e Ugandës njohu pavarësinë e Kosovës

Prishtinë, 17 shkurt 2012 - Republika e Ugandës është shteti i 88-të që e njeh Kosovën shtet sovran dhe të pavarur.

Lajmi për njohjen e Kosovës nga ky shtet është prezantuar nga kabineti i Zëvendëskryeministrit të parë të Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli, në një konferencë për media, ku është prezantuar edhe letra verbale e njohjes nga Republika e Ugandës.

Uganda shtrihet në Afrikën Lindore dhe kufizohet me Sudanin e Jugut, me Republikën Demokratike të Kongos, Ruandën dhe Tanzaninë dhe ka kryeqytet Kampalan.

Republika e Ugandës ka rreth 32 milionë banorë.

Komunikatë për medie: Kosova shtrinë përfaqësimin diplomatik edhe në Oqeanin PaqësorDrejtori i përgjithshëm Albert Prenkaj, pjesëmarrës në takimin përgatitor për Samitin e TrieshtesHoxhaj telefonatë urimi me ministren e re kroate për Punë të Jashtme dhe Çështje EvropianeFuqizohet Marrëveshja e bashkëpunimit për energji Kosovë - Shqipëri