Na ndiqni në:

Mikronezia së shpejti do të marrë vendimin për njohjen e Republikës së Kosovës

Në vazhdën e përpjekjeve për të siguruar njohje të reja për Kosovën, ministri Hyseni pati një takim tepër të ngrohtë me të ngarkuarin me punë të Mikronezisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, z. Jeem Lippwe.

Nju-Jork, 12 nëntor 2008

Ministri Hyseni njohu të ngarkuarin me punë të Mikronezisë me procesin e njohjes së Kosovës dhe kërkoi nga ai që të përcjellë te qeveria e Mikronezisë rëndësinë e njohjes së Kosovës shtet të pavaruar e sovran edhe nga ky shtet.

Z. Jeem Lippwe ka theksuar se vendi i tij ndjek nga afër zhvillimet në Kosovë, se qeveria e ka të njohur pozicionin e Kosovës dhe se Mikronezia shumë shpejt do të marrë vendimin për njohjen e Kosovës. 

Ministri Jashtëm Pacolli takon Lordin Amad, diskutohet për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në KosovëSekretari i Përgjithshëm i MPJ-së, Fitim Sadiku, takoi zyrtaren e lartë gjermane, Kerstin Zielosko-Labonte, diskutohet për bashkëpunimin reciprok Kosova do të bëhet me status të anëtarit asociues në Organizatën e FrankofonisëMinistri i Jashtëm Pacolli: Rekomandimi pozitiv për liberalizimin e vizave një moment i rëndësishëm historik për vendin dhe qytetarët