Na ndiqni në:

Pesë filma të Kosovës janë prezantuar para selektorëve të Berlinales

Prishtinë, 4 dhjetor 2017 - Katër filma të metrazhit të gjatë dhe një dokumentar janë prezantuar para selektorëve të Berlinales, filma këta të mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, shkruan KultPlus.

Filmat artistik të metrazhit të gjatë që po synojnë Berlinalen janë: “Fusha e Mëllenjave” nga Arzana Kraja, “Njeriu i Dosjeve” mga Ismet Sijarina, “Një tregim Prishtine”, nga Burbuqe Berisha dhe “Qiej të trazuar” nga Anton Ndreca.
Kurse dokumentari që do të prezantohet poashtu para selektorëve është “Me dasht’, me dasht’, me dasht’ nga Ilir Hasanaj. Mbetet të shihet se nëse ndonjë nga këta filma mund të shfaqet edhe premierë në këtë festival prestigjioz.
Burimi:http://www.kultplus.com/filmi/pese-filma-te-kosoves-jane-prezantuar-para-selektoreve-te-berlinales/ 

“Kosova është kudo” hapi festivalin e letërsisë në St.Gallen“The Times”: Elbenita Kajtazi, fëmija i luftës që këndoi për ta mposhtur frikën“With a Cup of Sugar” nëpër SHBA me të vërtetën për KosovënKori i Filarmonisë së Kosovës me tri koncerte në Angli