Na ndiqni në:

“The Independent” përshkruan bjeshkët e përbashkëta të Kosovës, Shqipërisë dhe Malit të Zi

Prishtinë, 2 nëntor 2017 - Gazeta britanike “The Independent” ka publikuar një shkrim të gjatë, përshkrues që shpjegon turizmin në bjeshkët e Kosovës, Shqipërisë dhe Malit të Zi që njihet me emrin “Balkan Peaks” të autorit të njohur Rudolf Abrahami.

Autori i përshkruan këto bjeshkë si një hapësirë spektakulare me majat gëlqerore, kullota të gjelbëruara dhe fshatrat mrekullisht mikpritës. Ai jep detaje për udhëtimin që e quan epik prej 193 kilometra të gjatë ku sipas tij mund të shihen peizazhet më të bukura nga ky kënd i Evropës. “I gjithë udhëtimi zgjatë 10 ditë duke ecur, me strehim dhe ushqim të siguruar nga fshatarët.

Në pjesën e Shqipërisë mund të pushosh madje edhe në bunkerë, që kanë mbetur nga mijëra të tillë të ndërtuar nga Enver Hoxha, diktatorë shqiptar”, ka shkruar ai. Më pas merret edhe me udhëtimin nëpër bjeshkët e Kosovës dhe Malit të Zi duke i përshkruar si mrekulli të natyrës që meritojnë më shumë vëmendje.

Burimi:http://www.kultplus.com/trashegimia/independent-artikull-per-bjeshket-e-perbashketa-te-kosoves-shqiperise-dhe-malit-te-zi/

Omar Zatriqi fiton çmimin si kompozitori më i mirë në Irlandën Veriore“Frankenshtain” rikthen Ilir Bokshin në Teatrin Kombëtar të Tiranës“With a Cup of Sugar” nëpër SHBA me të vërtetën për KosovënBlick promovon bukuritë e Kosovës, publikon pamje fantastike nga maja e Gjeravicës