Na ndiqni në:

Vepra ‘Silentium Est Pax’ e Memli Kelmendit, premierë në Francë

Prishtinë, 14 shtator 2017 - Vepra “Silentium Est Pax” e Memli Kelmendit më 16 shtator do të interpretohet në Les Musicales de Redon në Francë dhe do të interpretohet nga ansambli i mrekullueshëm Ensemble Sottovoce poashtu nga Franca.

“Kjo vepër është kompozuar muajin e kaluar dhe i dedikohet ansamblit “Sottovoce Ensemble” nga Franca. Nga performancat e tyre që kam dëgjuar, më ka pëlqyer jashtëzakonisht tingulli që kanë dhe sidomos repertuari përzgjedhur. Besoj që shumë shpejt do të kemi video incizimin nga koncerti që do të mbahet këtë javë”, tha Memli Kelmendi.

Në këtë mbrëmje do të interpretohen vepra nga kompozitorë të njohur botëror si Mozart, Byrd, Philips, Gjeilo, Bosc… për këtë ansambël kanë kompozuar kompozitorë të njohur si Nobuya Momta (Jaoponi), Florent Gauthier (Francë). 

Kosova zë vendin e parë për fotografi, në mesin e 31 shteteve konkuruese në PreshevëElbenita Kajtazi-Halimi impresionon kritikën gjermane me rolin e Gretelës“T’padashtun” shtrin fushatën promovuese për “Oscar” deri në EgjiptU dha premiera botërore e filmit “Martesa” në PÖFF