Na ndiqni në:

Zbulime arkeologjike të rastit nga Kaliçani i Istogut

Prishtinë, 10 gusht 2017 - Territori rreth Istogut është një ndër pjesët më të pasura të Kosovës me gjetje arkeologjike dhe dita-ditës kjo pasuri vjen e zbulohet, meqë nëpër fshatrat e këtij rajoni vite me radhë bëhen gjetje të shpeshta të rastit të artefakteve të ndryshme arkeologjike që kronologjikisht u përkasin periudhave të ndryshme historike, “Koha Ditore”.

Falë kushteve gjeografike-natyrore dhe pozitës strategjike, i tërë rajoni i Istogut paraqet thesar të pashtershëm të gjetjeve arkeologjike, ndërsa nga fshatrat e këtij rajoni dallohen: Syrigana, (Suhogërlla), Baja, Cerkolezi, Vrella, Studenica, Kaliçani, Banja, Bajica, Veriqi, Dobrusha, Koshi, Llukavci i Thatë, Staradrani e disa të tjera, meqë janë nga vendbanimet kosovare me shumë specifika karakteristike.

Të vendosura rrëzë malit Mokna, këto fshatra të Komunës së Istogut nga fshatrat e Komunës së Skënderajt i ndan lumi Gujavç, i cili njëkohësisht e ndan Rrafshin e Kosovës me rajonin e Dukagjinit.

Burimi: http://www.koha.net/kulture/36114/zbulime-arkeologjike-te-rastit-nga-kalicani-i-istogut/

Kori i Filarmonisë së Kosovës me tri koncerte në AngliOmar Zatriqi fiton çmimin si kompozitori më i mirë në Irlandën VerioreBlick promovon bukuritë e Kosovës, publikon pamje fantastike nga maja e Gjeravicës“The Times”: Elbenita Kajtazi, fëmija i luftës që këndoi për ta mposhtur frikën