Na ndiqni në:

Kosova solidarizohet me popullin francez

Në vazhdën e vendeve që po solidarizohen me dhimbjen në të cilën po kalon Franca, të cilat kanë ndezur dritat me ngjyrat e flamurit të Francës, edhe shteti i Kosovës i është bashkuar këtij trendi.

Qeveria e Kosovës, ka ndezur dritat në murin e saj me ngjyrat e flamurit të Francës për të nderuar mbi 130 viktimat e sulmeve terroriste në Paris.

Ndërkohe të gjithë përfaqësuesit shtetror të Kosovës janë nënshkruar në librin e Zisë, në shenjë solidariteti me viktimat e sulmeve terroriste në Paris.

Edhe  zëvendëskryeministri Thaçi u nënshkrua në librin e zisë për viktimat e sulmeve terroriste në Paris si dhe u takua me ambasadoren e Francës në Kosovë, Maryse Daviet, të cilës ia shprehu ngushëllimet pas sulmeve terroriste në Paris, ku shumë persona të pafajshëm humbën jetën.
 
Thaçi përsëriti se “Qeveria e Republikës së Kosovës qëndron fuqishëm përkrah koalicionit global në luftën kundër terrorizmit dhe mbetet e angazhuar për mbrojtjen e vlerave dhe mirëqenies kudo në botë nga aktet e tilla mizore të terroristëve”.

Ndërkaq po vazhdon aksioni i qyetarëve për të ndezur qirinj në shenjë solidarizimi me popullin francez, dhe për viktimat në Paris.

Vepra e artistit Driton Selmani “mbron” vizitorët e festivalit në Amsterdam Artisti Petrit Halilaj do të prezantojë veprat e tij në New YorkKosova ngrihet për nëntë pozita në ranglistën e FIFA-s“T’padashtun” shtrin fushatën promovuese për “Oscar” deri në Egjipt