2417 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Ministri i Jashtëm, Pacolli uron Madagaskarin në 58 vjetorin e Pavarësisë, e falenderon për njohjen

Prishtinë, 24 Qershor 2018 - Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministri i Jashtëm, z.Behgjet Pacolli, i ka përcjellur urimet më të sinqerta popullit dhe përfaqësuesve të Institucioneve të Republikës së Madagaskarit përderisa ata shënojnë 58 vjetorin e Pavarësisë së tyre.

“Në emër të Presidentit, Qeverisë dhe popullit të Republikës së Kosovës dëshirojë t’i përcjellë urimet më të sinqerta për udhëheqësit e Institucioneve dhe popullin e Madagaskarit, përderisa ata shënojnë 58 vjetorin e Pavarësisë, duke i dëshiruar paqe të qëndrueshme, stabilitet afatgjatë dhe mirëqenie për popullin. Ne, do t’i jemi përgjithmonë mirënjohës Republikës së Madagaskarit për vendimin e drejtë dhe në kohën e duhur për ta njohur Republikën e Kosovës si shtet i Pavarur dhe Sovran. Jemi zotuar bashkërisht për hapjen e portave të reja të bashkëpunimit në mes dy vendeve dhe dy popujve”, ka thënë në mesazhin e urimit kryediplomati kosovar, Pacolli.

Republika e Madagaskarit e njohu Republikën e Kosovës në prag të përvjetorit të dhjetë të Pavarësisë së Kosovës dhe në një kohë shumë të rëndësishme.

Foto Galeria