4340 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Ministrja Gërvalla zhvilloi takim me ambasadoren e Maqedonisë së Veriut


Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, znj.Donika Gërvalla, ka pritur sot në takim ambasadoren e Maqedonisë së Veriut në Kosovë, znj.Shpresa Jusufi.

Me ambasadoren Jusufi kanë diskutuar për bashkëpunimin bilateral, duke e vlerësuar lart partneritetin mes dy vendeve fqinje.

Me theks të veçantë u diskutuan opsionet për menaxhim të pandemisë globale Covid-19, si sfidë kryesore për shtetet.

Gjithashtu u theksua nevoja për shkëmbim të vazhdueshëm të përvojave, lidhur me negociatat rreth anëtarësimit në NATO dhe Bashkim Evropian. 

Ambasadorja Jusufi, ka përmendur edhe përgatitjet që po bëhen për mbajtjen e Forumit të Prespës për dialog, për çka ka ftuar institucionet e Kosovës të marrin pjesë.

Foto Galeria