2756 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Zv/Kryeministri Pacolli zyrtares së lartë të BE-së: Liberalizoni vizat që të rinjtë e Kosovës të dalin nga izolimi

"Përshpejtimi i procesit të liberalizimit të vizave për shtetasit e Republikës së Kosovës është i një rëndësie të veçantë, nëpërmjet të cilit do të krijoheshin mundësi të reja për të gjithë qytetarët e vendit, sidomos për të rinjtë”, ka thënë Zëvendës-Kryeministri i Parë dhe Ministrit i Jashtëm z. Pacolli gjatë takimit me Drejtoreshën e Bashkimit Europian për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë, Angelina Eichhorst

 

Në vijim këtij takimi me Zyrtaren e Lartë të BE-së, Zëvendës-Kryeministri i parë dhe Ministri i Jashtëm Pacolli ka shprehur zotimin dhe përkushtimin e Institucioneve të vendit për përmbushjen sa më të shpejtë të kritereve të mbetura në lidhje liberalizimin e vizave.Në takim është diskutuar mbi zhvillimet e gjiththmbarshme politike si në nivelin e brendshëm ashtu edhe atë të jashtëm dhe në veçanti në lidhje me raportet e Republikës së Kosovës me Bashkimin Evropian.

Përkitazi me këtë është vlerësuar si jashtëzakonisht e rëndësishme avansimi i mëtejmë i marrëdhënieve në mes Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian.Zëvendës-Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm Pacolli ka shprehur përkushtimin e Republikës së Kosovës për të ecur drejt integrimeve euro-atlantike, duke shpresuar në vazhdimin e përkrahjes nga ana e Bashkimit Evropian.

“Agjenda jonë mbetet e palëkundur drejt integrimeve evropiane. Megjithëkëtë, liberalizimi i vizave mbetet një problem real. Vetëm përmes lëvizjes së lirë të qytetarëve të Kosovës do të jetë shans të përmirësim të imazhit të vendit dhe hapjes së perspektivës dhe mundësive të reja.”, ka thënë ndër të tjera Zëvendës-Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm i Kosovës, z. Behgjet Pacolli.

 

Foto Galeria