3396 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

The Telegraph: Elbenita Kajtazi kontaktin e parë me operën e pati përmes You Tube

Prishtinë, 22 shkurt 2018 - Sopranoja Elbenita Kajtazi ka qenë pjesë e gazetës prestigjioze britanike “The Telegraph”, me anë të një shkrimi është përshkruar në pika të shkurtra rrugëtimi i saj artistik, shkruan KultPlus.

 

Lidhur me sopranon kosovare, shkruhet se rrugëtimi i saj deri në nivelin e tanishëm, nuk ka qenë aspak i lehtë. Këtu përfshihet fëmijëria e saj gjatë luftës me Serbinë dhe jeta e saj si refugjate. “Shumë prej tyre janë përpjekur shumë për të arritur deri këtu: 27-vjeçarja kosovare Elbenita Kajtazi, një bukuroshe flokëzezë, u rrit gjatë luftës së tmerrshme me Serbinë dhe kaloi shumë nga jeta e saj e hershme si një refugjate në Shqipëri”, shkruhet në artikullin e gazetës “The Telegraph”. Tutje gazeta ka treguar për kontaktin e saj me operën. “Kontakti i saj i parë me operën ishte përmes dëgjimit të Maria Callas në YouTube dhe ajo nuk është kthyer prapa që prej asaj kohe – gjatë katër viteve të fundit ajo ka nënshkruar kontratë me shtëpitë e operës gjermane dhe tani po punon në ansamblin rezident në Operën shtetërore të Hmburgut. Ardhja në Glyndebourne do të jetë udhëtimi i saj i parë në Britani, kurse deri tani ajo e ka pasur të pamundur marrjen e vizës” , shkruhet tutje në këtë shkrim.Burimi: http://www.kultplus.com/muzika/telegraph-elbenita-kajtazi-kontaktin-e-pare-operen-e-pati-permes-tube/ 

Burimi: http://www.kultplus.com/muzika/telegraph-elbenita-kajtazi-kontaktin-e-pare-operen-e-pati-permes-tube/ 

Foto Galeria