486 - Politika | Ministria e Puneve te Jashtme

Kosovo’s Ministry of Foreign Affairs is proactively engaging in advancing Kosovo’s digital diplomacy agenda, focusing on securing Kosovo’s recognition by the global Internet infrastructure. Kosovo, unlike other countries with UN membership, faces particular barriers towards positioning itself in the digital sphere. 

In order to undertake actions that would circumvent current challenges, we analysed the online landscape and, subsequently, designed a strategy on digital diplomacy for concerted action. This strategy encompasses a comprehensive and diversified portfolio of initiatives that is strengthening Kosovo’s overall online presence and quality multimedia content. Turkish magazine Yeni Diplomasi awarded the Kosovo Strategy for Digital Diplomacy as 4th best in the world after UK, US, and Israel.

Projects
 

  • Digital Kosovo
  • Balcanes
  • KosovoDiaspora
  • InstaKosovo
  • AppCamp
  • Wiki Academy

 

MPJ me partnerët ndërkombëtarë prezantoi Strategjinë për Diplomacinë Digjitale

Prishtinë, 27 korrik 2012 – Njohja e Kosovës nga infrastruktura globale e internetit, njohja nga uebfaqet, ndikimi i përmbajtjes së Kosovës në burimet kryesore të informacionit online, ngritja e mënyrës së tregimit për Kosovën duke futur përmbajtje me cilësi të lartë te audienca e synuar, përmirësimi i ndikimit online të MPJ të Kosovës dhe integrimi i komunikimeve digjitale në komunikimet e koordinuara strategjike të qeverisë, janë vetëm disa prej objektivave të Strategjisë së Diplomacisë Digjitale të prezantuara të premten në Prishtinë. Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Petrit Selimi, sëbashku me Ambasadorin e ...

Prezantohet Strategjia e MPJ-së për Diplomaci Digjitale

Prishtinë, 27 korrik 2012 – Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, organizon konferencë për medie me rastin e prezantimit të Strategjisë për Diplomaci Digjitale si dhe projekteve konkrete që dalin nga kjo strategji e hartuar në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar dhe organizatat e Internetit në Kosovë. Në konferencë për shtyp do të flitet edhe për ndihmën financiare për implementim të Strategjisë për Diplomacisë Digjitale, që është siguruar nga Ambasada e Norvegjisë, Këshilli Britanik, Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar  (USAID) dhe Fondacioni IPKO. N&...

MPJ shpall konkurs për aplikacione mobile “Best Kosova App”

Prishtinë, 20 shtator 2012 – Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës së bashku me sponsorët, Këshillin Britanik, IPKO Fondacionin, Ambasadën Norvegjeze, kanë shpallur konkursin për zhvilluesit e aplikacioneve në platformën Android dhe Apple, drejtuar botës së jashtme, e që ka për qëllim promovimin e Republikës së Kosovës në platformat e reja teknologjike.   Ky konkurs nacional ofron shpërblime për zhvillimin e aplikacioneve për platformat Android dhe Apple për kategoritë “Lajme nga Kosova”, në fushën e kulturës, trashëgimisë, traditave, në fushën e prezantimit të turizmit apo ekonomisë kosovare si dhe ...

Nis gara nacionale për krijimin e aplikacioneve mobile “AppCamp Kosova”

Prishtinë, 2 nëntor 2012 – Të premten në Prishtinë ka nisur gara nacionale për krijimin e aplikacioneve mobile “AppCamp Kosova”, projekt i implementuar nga IPKO Foundation, i organizuar nga MPJ e Kosovës, në bashkëpunim me partnerët, Ambasadën e Britanisë së Madhe, Ambasadën Mbretërore të Norvegjisë dhe Innovation Center Kosovo. Para rreth 300 konkurrentëve dhe të ftuarve të tjerë, Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Petrit Selimi, ka folur për rolin dhe rëndësinë e këtij aktiviteti të paraparë në Strategjinë për Diplomaci Publike të Kosovës, duke vlerësuar ...

Të premten në Prishtinë nis “AppCamp Kosova”

Prishtinë, 1 nëntor 2012 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me partnerët, Ambasadën e Britanisë së Madhe, Ambasadën Mbretërore të Norvegjisë dhe Innovation Center Kosovo, kanë organizuar garën nacionale për krijimin e aplikacioneve mobile, projekt i implementuar nga IPKO Foundation.   “AppCamp Kosova” është aktivitet në kuadër të Strategjisë për Diplomaci Digjitale të Kosovës, dhe ka për qëllim të sjellë së bashku ideatorët, zhvilluesit e aplikacioneve, projektuesit dhe sipërmarrësit në mënyrë që të konkurrojnë për ndërtimin e ...

Lansimi i “Digital Kosovo” mbështet qytetarët e Kosovës për të lobuar për përfshirje më të gjerë në internet

Prishtinë, 2 shtator 2013 - Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësishëm drejt adresimit të disa prej sfidave me të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës në qasjen e tyre ndaj përfitimeve të plota të internetit. Duke qenë se Republika e Kosovës vazhdon punën e saj në njohjet politike, kjo nismë e re e Fondacionit IPKO e lansuar sot në “Hotel Sirius” është pjesë e një përpjekje të vazhdueshme për të siguruar njohje më të mëdha nga infrastruktura globale e internetit.   Faqja e re e internetit www.digitalkosovo.org është projektuar dhe zhvilluar ...

Shpallen fituesit e garës #InstaKosova nga mijëra foto të dërguara

Prishtinë, 27 shkurt 2013 - Përfundon gara e iniciuar nga Ministria e Jashtme e Kosovës që rezultoi me mijëra kosovarë të cilët dërguan fotografi për fotot më të mira me temë Kosovën, në vitin e pestë të ekzistencës si Republikë. Gara e quajtur InstaKosova u organizua në kuadër të diplomacisë digjitale të MPJ, përkrahur nga projekti i përbashkët me Ambasadën e Norvegjisë, Ambasadën e Britanisë së Madhe dhe Këshillin Britanik. Mbi 8000 fotografi u postuan në rrjete sociale me parashtesën InstaKosova.  Qëllim është të  nxiten qytetarët të fotografojnë sa më ...

Gara e Ministrisë së Jashtme e pasuron Wikipedian me informata për Kosovën

Prishtinë, 25 shkurt 2013- Përfundoi Wikiakademia, një projekt i trajnimit të të rinjve për përdorimin e enciklopedisë më të madhe në botë Wikipedia, që ka pasur për synim shtimin e informatave për Kosovën në këtë resurs të vlefshëm informativ.   Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Fondacionin IPKO, shoqatën kosovare open source FLOSS dhe Ambasadën e Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë kanë përfunduar garën e madhe kombëtare dhe siklin e trajnimeve Wikiacademy. Kjo garë është organizuar në kuadër të Strategjis&...

Aplikimi në garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosova

Prishtinë, 15 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit të pesë vjetorit të Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës, ka hapur garën kombëtare për foton më të mirë të botuar nga vetë qytetarët e Kosovës në rrjetet sociale në internet. Ky aktivitet është paraparë në Strategjinë për Diplomaci Digjitale, e përkrahur nga Këshilli Britanik dhe Ministria e Jashtme e Norvegjisë.   Gara kombëtare për foton më të mirë është e hapur deri më 28 janar 2013. Juria profesionale do të vler&...

Ministria e Jashtme e Kosovës hap garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosova

Prishtinë, 14 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit të pesë vjetorit të Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës, ka hapur garën kombëtare për foton më të mirë të botuar nga vetë qytetarët e Kosovës në rrjetet sociale në internet. Ky aktivitet është paraparë në Strategjinë për Diplomaci Digjitale, e përkrahur nga Këshilli Britanik dhe Ministria e Jashtme e Norvegjisë. Gara kombëtare për foton më të mirë është e hapur deri më 28 janar 2013. Juria profesionale do të vlerë...

Në Prishtinë, më datën 22-24 shkurt mbahet “Wiki Academy Kosovo”

Prishtinë, 9 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me partnerët, Ambasadën e Britanisë së Madhe, Ambasadën Mbretërore të Norvegjisë, Këshillin Britanik, Fondacionin IPKO dhe organizatën kosovare FLOSSK do të organizojnë garën “Wiki Academy Kosovo”. Petrit Selimi, Zëvendësministër i Jashtëm deklaroi se Ministria e Jashtme tash e disa muaj po organizon aktivitete inovative që synojnë që hap pas hapi të krijojnë një narracion më të saktë dhe më pozitiv të Kosovës.  “Tash e shumë vite ishim viktima të propagandës së egër ...

Diplomacia Digjitale e Kosovës vlerësohet ndër më të mirat në botë

Prishtinë, 27 dhjetor 2012 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës është përzgjedhur si autore e Strategjisë më të mirë Kombëtare për Diplomaci Digjitale nga të gjitha shtetet e Ballkanit, nga revista prestigjioze për diplomaci publike në Turqi “Yeni Diplomasi” (“Diplomacia e Re”).   Strategjia e Diplomacisë Digjitale e Kosovës vlerësohet si më e mira pas asaj të SHBA-ve, Britanisë së Madhe dhe Izraelit, nga ekspertët turq që kanë vlerësuar përmbajtjen e Strategjive të disa dhjetëra shteteve si dhe veprimet e ndryshme që ministritë e jashtme dhe diplomacitë botërore kanë ndërmarr p&...

Fillon gara e madhe #InstaKosova

Gara #InstaKosova / #InstaKosovo është një platformë për përkrahje diplomatëve digjitalë nga Kosova dhe bota në promovimin e republikës së re si Europa e Re e Re e Re, vend që sapo u përzgjodh si destinacioni me cmimin më të mirë nga ciceronët turistikë “Rough Guides: http://www.roughguides.com/best-places/2015/best-value-destinations/#/kosovo/ Gara #InstaKosova / #InstaKosovo është një platformë për përkrahje diplomatëve digjitalë nga Kosova dhe bota në promovimin e republikës së re si Europa e Re e Re e Re, vend që sapo u përzgjodh si destinacioni me cmimin më të mirë nga ciceronët turistikë “Rough Guides: http://www....

Sara Rodiqi fituese e garës #InstaKosova

Prishtinë, 13 shkurt 2015 - Ka përfunduar gara kombëtare për fotografitë më të mira në #Instakosova për shënimin e shtatë vjetorit të shpalljes së pavarësisë, e iniciuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës.   Kjo garë e organizuar për herë të dytë si pjesë e projektit të Diplomacisë Digjitale dhe në kuadër të festimit të shtatë vjetorit të pavarësisë së Kosovës, ka bërë që të vlerësohen rreth 25 mijë fotografi të postuar në  hashtagët #instakosova dhe #instakosovo.  Juria e përbërë nga: Blerim Racaj (fotograf), ...

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi

Prishtinë, 16 shkurt 2015 - Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, dhe kryeministri Isa Mustafa morën pjesë në ekspozitën e garës kombëtare të fotografive më të mira, #InstaKosova, të organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme, në kuadër të shënimit të shtatëvjetorit të pavarësisë së Kosovës.   Juria e përbërë nga: Blerim Racaj (fotograf), Nita Salihu (dizajnere), Blerta Kambo (fotografe), Arjeta Emra (drejtoreshë e British Council) dhe Era Istrefi (këngëtare) kanë vlerësuar fotografitë e postuara dhe në t&...