Biblioteka

Diplomatska Akademija u okviru svoje biblioteke ima nekoliko knjiga različitih profila, kao što sledi:

 

Naziv knjige / Autor / Izdavač

1 NJERIU DHE SHTETI Jacques Maritain dita 2000

2 DIPLOMACIA Ralph G. Feltham Tirana Times 

3 Ç’ËSHTË DEMOKRACIA Giovanni Sartori Dituria 

4 DEBAT PARLAMENTAR PARA 1 SHEKULLI… Filip Rrumbullaku Horizont

5 BASHKËSIA E QYTETARËVE Dominique Schnapper Dituria

6 ÇMIMI I LIRISË Piotr S. Wandycz Morava

7 DIPLOMACIA - TEORIA DHE PRAKTIKA G. R. Berridge Dudaj 

8 DIPLOMACIA E FUQIVE TË MËDHA 1814-1914 Norman Rich Toena

9 E DREJTA E KOMUNITETEVE NË TRADITËN JURIDIKE SHQIPTARE Zef Valentini Plejad 

10 E DREJTA NDËRKOMBËTARE PUBLIKE Arben Puto Dudaj 

11 E DREJTA TREGTARE Petraq curi dita 2000

12 EUROPA BALLKANIKE DITURIA Dituria 

13 FJALOR POLITIK OXFORD Grup Autorësh Botime Idk 

14 FJALOR TERMINOLOGJIK PËR DREJTËSINË Kalo & Associates Horizont

15 LIBERALIZIMI Leonard Hobhouse dita 2000

16 LIBERALIZMI DHE KUFIJTË E DREJTËSISË Michael J. Sandel Dudaj 

17 MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE Joshua S. Goldstein Dituria 

18 MENDIME PËR HISTORINË DHE POLITIKËN Karl Popper plejad 

19 PARIS 1919 , GJASHTË MUAJ QË NDRYSHUAN BOTËN Margaret Makmilan Plejad 

20 PËRPLASJA E IDEVE G. Rose, J Tepperman Tirana Times 

21 POLITIKA Andrew Heywood Dudaj 

22 POLITIKA DHE PASIONI Michael Walzer Dudaj 

23 SHKENCA, POLITIKA DHE GNOSTICIZMI  Erich Vogelin dita 2000

24 SHKRIME POLITIKE Georg W. F. Hegel dita 2000

25 TEORITË E DEMOKRACISË Manfred G. Schmidt Bot Art 

26 TRAKTATI I DYTË PËR QEVERISJEN John Locke dita 2001

27 VIZION STRATEGJIK: AMERIKA DHE KRIZA E FUQISË GLOBALE Zbigniew Brzezinski Tirana Times 

28 GREQIA PËRPARA GREKËVE  Louis Benloev Plejad 

29 HISTORIA (MË E VJETËR) E SHQIPËRISË Zhan Klod Faverial Plejad 

30 ILIRËT, HISTORIA, JETA, KULTURA, SIMBOLET E KULTIT  Aleksandër Stipçeviq TOENA

31 KING ZOG AND THE STRUGGLE FOR STABILITY IN ALBANIA Bernd J. Fischer Tirana Times 

32 MIDIS SERBËVE DHE SHQIPTARËVE Miranda Vickers TOENA

33 SHQIPËRIA SI M'U DUK  Faik Konica reklama 

34 DIPLOMACIA  HENRY KENSINGER 

35 DETYRA E NJERIUT DHE E QYTETARIT BAZUAR NË TË DREJTËN NATYRORE Samuel Pufendorf DITA 2000 

36 ETIKA E AUTENTICITETIT Charles Taylor DITA 2000 

37 ALBANIAN AND GREECE 1949-1990, THE ELUSIVE PEACE  Beqir Meta AKADEMIA E SHKENCAVE 

38 ARVANITASIT DHE PREJARDHJA E GREKËVE Aristidh P. Kola BOTIME 55 

39 AVENTURË NË SHQIPËRI 1964 Albert Mayzie MIGJENI 

40 CËSHTJA SHQIPTARE J. Pettifer , M. Vickers BOTA SHQIPTARE 

41 CIFUTËT, BOTA DHE PARATË Zhak Atali BOTIME 55 

42 DEKORIMET NGA PRINC VIDI DERI SOT Filip Rrumbullaku HORIZONTI

43 DOKUMENTE BRITANIKE PËR ÇËSHTJEN SHQIPTARE NË KONFERENCËN E AMBASADORËVE NË LONDËR (1912-1913) Muhamet Shatri TOENA 

44 DOKUMENTE FRANCEZE PËR SHQIPËRINË DHE SHQIPTARËT MË 1912 Muhamet Shatri TOENA 

45 DOKUMENTE HISTORIKE 1912-1918 Lef Nosi AKADEMIA E SHKENCAVE 

46 E DREJTA E KOMUNITETEVE NË TRADITËN JURIDIKE SHQIPTARE Zef Valentini PLEJAD

47 EUROPA BALLKANIKE Bernard Lory DITURIA 

48 EUROPA JUGLINDORE NËN SUNDIMIN OSMAN, 1354-1804 Peter F. Sugar DITURIA 

49 EUROPA LINDORE QËNDRORE MIDIS DY LUFTËRAVE BOTËRORE Joseph Rothschild DITURIA 

50 FILOZOFIA, HISTORIA DHE PROBLEMET Samuel Enoch Stumpf TOENA 

51 FJALOR HISTORIK I KOSOVËS Robert Elsie SCANDERBEG BOOKS

52 GJENERAL DE GOL Eric Roussel BOT ART

53 HERALDIKA SHQIPTARE Gjin Varfi DITURIA 

54 HISTORIA E KRISHTËRIMIT G. Luca Potesta, G. Vian DITURIA 

55 HISTORIA E PERANDORISË OSMANE Prof. R. Mantran DITURIA 

56 HISTORIA E PERANDORISË BIZANTINE Georg Ostrogorsky DITURIA 

57 HISTORIA E POPULLIT SHQIPTAR VËLLIMI (I)  Akademia e Shkencave AKADEMIA E SHKENCAVE 

58 HISTORIA E POPULLIT SHQIPTAR VËLLIMI (II)  Akademia e Shkencave AKADEMIA E SHKENCAVE 

59 HISTORIA E POPULLIT SHQIPTAR VËLLIMI (III)  Akademia e Shkencave AKADEMIA E SHKENCAVE 

60 HISTORIA E POPULLIT SHQIPTAR VËLLIMI (IV)  Akademia e Shkencave AKADEMIA E SHKENCAVE 

61 LINDJA E SHQIPËRISË  Nicola Guy PEGI

62 LUFTËRAT BALLKANIKE Egidio Ivetic DITURIA

63 PASURIA E KOMBEVE Adam Smith DITA 2000 

64 PAVARËSIA SHQIPTARE DHE DIPLOMACIA E FUQIVE TË MËDHA, 1912-1914 Arben Puto TOENA 

65 PLANET E HITLERIT PËR BALLKANIN Joakim Von Ribentrop BOT ART

66 PRAPASKENAT E HISTORISË BOTËRORE, VËLL L  David Icke HELGA SECRETS

 

 

 

Napomena:

 

Ove knjige su dostupni samo zvaničnicima MIP Kosova i ostalih državnih službenika linije . Za sva dalja pitanja o procedurama zaduživanja tih knjiga, kontaktirajte nas na:

Diplomatic.Academy@rks-gov.net.  

 

Pretplati se
Kalendar
PUSCPSN
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30