Arkivi

Tetor 2015
H Ma E P Sh D
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Për Kosovën

   

Republika e Kosovës

Kosova është shtet i pavarur, i dalë nga shpërbërja e Jugosllavisë. Statusi i Kosovës ka qenë pothuajse ekuivalent me atë të republikave në bazë të Kushtetutës së Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë, të vitit 1974. Nën udhëheqjen e Sllobodan Millosheviqit, Serbia instaloi një Kushtetutë të re në vitin 1989, e cila ilegalisht suprimoi statusin e Kosovës, si një krahinë autonome në Jugosllavi. Liderët e shqiptarëve të Kosovës u përgjigjën në vitin 1991 duke organizuar një referendum, i cili e...më shumë

Ekonomia e Kosovës

Ekonomia e Kosovës përbën një ekonomi të re dhe dinamike. Baza e saj është transformuar nga një ekonomi centraliste e dirigjuar, në një ekonomi të hapur të tregut. Qellim në vete tashmë është rritja e konkurueshmërise së kësaj ekonomie, duke rritur kapacitetin e saj eksportues për të zvogëluar deficitin tregtarë që Kosova aktualisht ka. më shumë

Trashëgimia Kulturore e Kosovës

Kosova me vlerat e saj të Trashëgimisë Kulturore është dhe mbetet një vend shumë tërheqës dhe i hapur për të gjithë.Trashëgimia Materiale e Kosovës është krijuar në mes të qytetërimeve antike, dhe asaj pas erës së Re, e cila trashëgon një thesar të pasur kulturor, dhe është pjesë e trashëgimisë kulturore botërore. Kjo trashëgimi e pasur,...më shumë