Arkivi

Gusht 2014
H Ma E P Sh D
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ministria

   

Ministër i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës

Biografia e ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, z. Enver Hoxhaj

Me 22 shkurt 2011 z. Enver Hoxhaj u zgjodh ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës.Gjatë procesit negociator (2005 – 2007), të udhëhequr nga i dërguari i Posaçëm i OKB-së, Presidenti Martti Ahtisaari, z. Enver Hoxhaj ishte pjesë e delegacionit kosovarë në të gjitha takimet. Dokumenti i Ahtisaarit rezultoi me propozimin gjithëpërfshirës për pavarësinë e Kosovës.

Si Kryetar i Komisionit për Arsim,...më shumë

Misioni

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka për mision formulimin dhezbatimin e politikës së jashtme të Kosovës, mbrojtjen e interesave tëKosovës në raport me vendet e tjera dhe organizatat ndërkombëtare,përfaqësimin më shumë

Kabineti i Ministrit

Gëzim Visoka
Këshilltar i Lartë Politik
Kontakti: +381 38 200 77 004
E-maili: gezim.visoka@rks-gov.net

Zana Rudi
Këshilltare Diplomatike
Kontakti:
+381 (0) 38 200 77 114
zana.rudi@rks-gov.net më shumë

Drejtoria e Përgjithshme

Drejtori i Përgjithshëm i Ministrisë së Punëve të Jashtme udhëheq dhe bashkërendon detyrat dhe punët me Departamentin për BE, NATO dhe çështje të sigurisë, me Departamentin për Bashkëpunim Ekonomik Ndërkombëtar, Departamentin për Marrëdhënie Dypalëshe dhe Organizata Ndërkombëtare si dhe Departamentin për Çështje Rajonale. më shumë

Departamenti për BE dhe NATO

Departamenti për BE dhe NATO ka për përgjegjësi qe te koordinoj dhe mbikëqyre marrëdhëniet me vendet anëtare te BE-se dhe NATO-së si dhe marrëdhëniet bilaterale ne fushën e sigurisë me të gjitha vendet me te cilat Kosova ka partneritet. Departament koordinon dhe mbikëqyre politiken e jashtme ne raport me rritjen e konsensusit dhe përkrahjes se vendeve anëtare për rrugën integruese te vendit drejt...më shumë