Arkivi

Tetor 2015
H Ma E P Sh D
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Shërbime për shtetasit

  

Marrëdhëniet me publikun

Në kuadër të Departamentit për Cështje Konsullore të MPJ funksionon shërbimi i marrdhënieve me publikun. Ky shërbim i ofron ndihmë shtetasve të Kosovës për zgjidhjen e problemeve të natyrës konsullore. Shërbimi i marrdhënieve me publikun mund të kontaktohet në:më shumë

Shërbime Konsullore

Mbrojtja e interseva të shtetasve të Kosovës jashtë

Gjatë qëndrimit në shtetet e huaja, shtetasit e Kosovës mund të përballen me vështirësi të natyrave të ndryshme. Shtetasit mund të drejtohen tek misionet diplomatike/konsullore për paraqitjen e këtyre vështirësive dhe kërkimin e...më shumë

Legalizime

Republika e Kosovës nuk kërkon legalizimin e dokumentave të huaja të cilat do të përdoren në sistemin juridiko-administrativ të Republikës së Kosovës. Pasi një rregull tillë të hyjë në fuqi misionet konsullore do të jenë përgjegjëse për legalizimin e këtyre dokumentave. më shumë

Shtabi i krizave

Shtabi i Krizave është një grup punues ad hoc që themelohet nga MPJ në raste emergjencash. Ky shtab funksion në kuadër të Departamentit Konsullor dhe është nën autoritetin dhe mbikqyrjen e drejtpërdrejtë të Sekretarit të Përgjitshëm të MPJ-së. Shtabi i krizave gjatë periudhës operacionale...më shumë

Viza për shtetasit e Kosovës

Shtetasit e Republikës së Kosovës mund të udhëtojnë pa viza drejt Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Ishujve Maldive. Në bazë të një marrëveshje dypalëshe mes Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë të gjithë shtetasit e...më shumë