Arkivi

Tetor 2015
H Ma E P Sh D
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Politika e Jashtme

   

Misioni i Politikës së Jashtme

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka për mision formulimin dhe zbatimin e politikës së jashtme të Kosovës, mbrojtjen e interesave të Kosovës në raport me vendet e tjera dhe organizatat ndërkombëtare, përfaqësimin e Kosovës në vendet e jashtme, ruajtjen dhe mbrojtjen e imuniteteve dhe privilegjeve të misioneve diplomatike dhe personave të cilëve u takojnë ato sipas konventave dhe zakoneve ndërkombëtare, zhvillimin dhe bashkërendimin e politikave në raport me vendet e tjera. Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës promovon dhe mbron politikat...më shumë

Prioritete e Politikës së Jashtme

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës angazhohet për ruajtjen dhe sigurimin e pavarësisë së vendit, mbrojtjen e interesave shtetërore në arenën ndërkombëtare, promovimin e interesave politike dhe ekonomike të Kosovës, mbrojtjen dhe përfaqësimin e të drejtave dhe interesave të shtetasve të saj. Ministria e Punëve të Jashtme të Kosovës, zotohet se do të angazhohet maksimalisht për rritjen e subjektivitetit të shtetit të ri, njohjen e pavarësisë së Kosovës nga shumica e shteteve të bashkësisë...më shumë

Diplomacia Publike

Projekt tre palësh për avancimin e diplomacisë publike të Kosovës Prishtinë, 24 qershor 2011 - Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, së bashku me Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, Ian Cliff, dhe Drejtoreshën e Këshillit Britanik në Kosovë, Arjeta Emra, kanë nënshkruar marrëveshjen e mbështetjes së projektit “Komunikimi me Evropën...më shumë

Diplomacia Ekonomike

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës tashmë ka draftuar Strategjinë për diplomaci ekonomike, e cila shumë shpejt do të publikohet për mediet si dhe do të plasohet në ueb-faqen zyrtare të MPJ-së dhe në mjetet tjera të komunikimit masiv. më shumë

Misionet Diplomatike të Kosovës Jashtë

SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËSAmbasada e Republikës së Kosovës në Shtet e Bashkuara të AmerikësAvni Spahiu - Amasador i Republikës së Kosovës1101 30th street, NW, Suite 330/340, Washington DC 20007+1 202 380 3581+1 202 380 36 28embassy.usa@ks-gov.net më shumë