Na ndiqni në:

Guiné-Bissau njohu Republikën e Kosovës

Prishtinë, 14 janar 2011 – Republika e Guiné-Bissau e ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe ka shpreh gatishmëri për vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.

Në letrën e njohjes, thuhet se “Presidenti i Republikës së Guiné-Bissau, shkëlqesia e tij z. Malam Bacai paraqet komplimentet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe njofton se autoritetet e Republikës së Guiné-Bissau njohin pavarësinë dhe sovranitetin e Republikës së Kosovës dhe shfaqin dëshirën për të vendosur marrëdhënie diplomatike sa më parë që të jetë e mundshme”.

Njohja nga Republika e Guiné-Bissau e Pavarësisë së Kosovës, çon numrin e njohjeve në 74.


Hoxhaj takon homologun belg: Mbështetje për anëtarësim në organizata të reja pas asaj të DoganaveMPJ përgënjeshtron lajmet e mediave serbe: Janë pjesë e fushatës qëllimkeqe për dëmtimin e imazhit të KosovësHoxhaj takon ministren Wallstrom: Suedia mbështetëse e madhe e KosovësMinistri i Jashtëm, Hoxhaj nënshkruan marrëveshje me BE-në për monitorimin e zgjedhjeve