Follow us on:

Ministri Hoxhaj viziton disa shtete të Bashkimit Evropian

Prishtinë, 20 nëntor 2012 – Në kuadër të angazhimeve për fuqizimin e agjendës evropiane të Republikës së Kosovës, ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj, ka filluar një vizitë zyrtare në disa prej shteteve kryesore të Bashkimit Evropian.

Me ftesë të zëvendëskancelarit, njëkohësisht ministër Federal për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare i Austrisë, Michael Spindelegger, sot, ministri Hoxhaj do të qëndrojë në Republikën e Austrisë, ku do të zhvillojë takime zyrtare me z. Spindelegger.

Gjatë vizitës në Austri, si dhe në shtetet e tjera të Bashkimit Evropian, ministri Hoxhaj do të kërkojë vazhdimin e përkrahjes së vende partnere për avancimin e proceseve integruese euroatlantike të Republikës së Kosovës si dhe do informojë autoritetet e shteteve përkatëse për progresin e vazhdueshëm që po arrihet në Kosovë, në të gjitha fushat. 

Nesër në Prishtinë nis Konferenca Ndërkombëtare “Germia Hill”Hyn në fuqi marrëveshja për bashkëpunim ndërkufitar ndërmjet Kosovës, Maqedonisë dhe Komisionit EvropianKonferenca ndërkombëtare “Germia Hill” mblodhi afro 200 mysafirë nga 40 shtete të ndryshme të botësZëvendësministri Selimi priti ambasadoren e re të Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanoviq