Na ndiqni në:

Gjatë vizitës në Haiti, Ministrit Hoxhaj i konfirmohet njohja nga ky shtet

Port-au-Prince, 10 shkurt 2012 – Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Haitit, Laurent Lamothe, pas një takimi zyrtar me Ministrin e Punëve te Jashtme të Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, në një konferencë të përbashkët për shtyp kanë bërë publike njohjen zyrtare të pavarësisë së Kosovës nga Haiti.

Republika e Haitit është shteti i 87 që e njeh pavarësinë e Kosovës.

Njohja nga ky shtet vjen në kohën, kur Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka intensifikuar maksimalisht përpjekjet për të përmbyllur procesin e njohjeve të pavarësisë së Kosovës.

Republika e Haitit, është një shtet i Karaibeve  me sipërfaqe prej 27,750 kilometra katrorë, me popullsi prej rreth 9,8 milionë banorë dhe ka kryeqytet Port-au-Princin.

Ministri Hoxhaj kërkon bashkëpunim më të thellë ekonomik me Bavarinë në GjermaniFuqizohet Traktati për ndihmë të ndërsjellë juridike në çështje penale ndërmjet Kosovës dhe ItalisëFuqizohet Traktati për Ekstradim ndërmjet Kosovës dhe ItalisëMinistri Hoxhaj në Mynih, flet për potencialet investuese në Kosovë në Forumin për Bashkëpunim Ekonomik të Ballkanit Perëndimor