Na ndiqni në:
Valon MurtezajZëvendësministër i Punëve të Jashtme

Valon Murtezaj është emëruar Zëvendësministër i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, më 2 mars 2016.

Zëvendësministri Murtezaj vjen në këtë pozitë pas një përvoje të gjatë dhe të suksesshme profesionale e akademike.

Para kësaj pozite, ka qenë Këshilltar Kryesor për Punë të Jashtme, dhe Zëvendësshef i stafit të Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Isa Mustafa.

Dr. Murtezaj është profesor permanent në Shkollën prestigjioze të Menaxhimit IESEG në Paris, duke u bërë shqiptari i parë i Kosovës që ligjëron lëndët e diplomacisë dhe negocimit ndërkombëtar në një qendër botërore të diplomacisë siç është Parisi.

Edukimi dhe përvoja e tij e punës dhe jetësore, është shumëdisiplinare, shumëkulturore dhe globale.

Valon Murtezaj beson në vlerat e humanizmit dhe mban thellë vlerat e paqes, lirisë dhe demokracisë.

Jeta private

I lindur në Skënderaj, Kosovë, më 16 shtator 1972, është djali i Zenel dhe Naile Murtezajt.

Është i martuar me sopranon, Znj. Ilvije Dragusha - Murtezaj.

Jeton dhe punon në Prishtinë dhe Paris.

CV-ja komplet.