Na ndiqni në:

Diplomacia Digjitale

Kosovo’s Ministry of Foreign Affairs is proactively engaging in advancing Kosovo’s digital diplomacy agenda, focusing on securing Kosovo’s recognition by the global Internet infrastructure. Kosovo, unlike other countries with UN membership, faces particular barriers towards positioning itself in the digital sphere.

In order to undertake actions that would circumvent current challenges, we analysed the online landscape and, subsequently, designed a strategy on digital diplomacy for concerted action. This strategy encompasses a comprehensive and diversified portfolio of initiatives that is strengthening Kosovo’s overall online presence and quality multimedia content. Turkish magazine Yeni Diplomasi awarded the Kosovo Strategy for Digital Diplomacy as 4th best in the world after UK, US, and Israel.

Projects

  • Digital Kosovo
  • Balcanes
  • KosovoDiaspora
  • InstaKosovo
  • AppCamp
  • Wiki Academy


Zëvendëskryeministri Thaçi ndau çmimet e garës kombëtare #InstaKosovaPrishtinë, 16 shkurt 2015 - Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, dhe...më shumë
Sara Rodiqi fituese e garës #InstaKosovaPrishtinë, 13 shkurt 2015 - Ka përfunduar gara kombëtare për fotografitë më të mira në #Instakosova për shënimin e shtatë vjetorit të...më shumë
Fillon gara e madhe #InstaKosovaGara #InstaKosova / #InstaKosovo është një platformë për përkrahje diplomatëve digjitalë nga Kosova dhe bota në promovimin e republikës së re si...më shumë
Lansimi i “Digital Kosovo” mbështet qytetarët e Kosovës për të lobuar për përfshirje më të gjerë në internetPrishtinë, 2 shtator 2013 - Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësishëm drejt adresimit të disa prej sfidave...më shumë
Shpallen fituesit e garës #InstaKosova nga mijëra foto të dërguaraPrishtinë, 27 shkurt 2013 - Përfundon gara e iniciuar nga Ministria e Jashtme e Kosovës që rezultoi me mijëra kosovarë të cilët dërguan fotografi për...më shumë
Gara e Ministrisë së Jashtme e pasuron Wikipedian me informata për KosovënPrishtinë, 25 shkurt 2013- Përfundoi Wikiakademia, një projekt i trajnimit të të rinjve për përdorimin e enciklopedisë më të madhe në botë...më shumë
Aplikimi në garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosovaPrishtinë, 15 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit të pesë vjetorit të Deklaratës...më shumë
Ministria e Jashtme e Kosovës hap garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosovaPrishtinë, 14 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit të pesë vjetorit të Deklaratës...më shumë