Na ndiqni në:

Portugalia njeh zyrtarisht shtetin e Kosovës

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës ka mbërritur nota verbale e njohjes zyrtare të Republikës së Kosovës si shtet i pavarur dhe sovran nga Portugalia.

Prishtinë, 7 tetor 2008

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës ka mbërritur nota verbale e njohjes zyrtare të Republikës së Kosovës si shtet i pavarur dhe sovran nga Portugalia.

Përmes kësaj note zyrtare, ministri i Shtetit dhe Punëve të Jashtme të Portugalisë, Luis Amado e njofton ministrin Hyseni se "që nga 7 tetori 2008, Republika e Kosovës zyrtarisht njihet nga Qeveria e Portugalisë si shtet sovran dhe i pavarur".

Portugalia është vendi i 48 që e ka njohur Kosovën.

Zëvendësministri Hoti priti në takim sekretarin e Shoqatës Shqiptaro-Amerikane, Mahmuti SkënderiMinistri i Jashtëm Pacolli: Kosova dhe Mbretëria e Bashkuar do të bashkëpunojnë ngushtë në adresimin e dhunës seksuale gjatë luftës në KosovëDrejtori i Përgjithshëm, Albert Prenkaj takoi deputetin nga Australia, Chris CrewtherZëvendësministri i Jashtëm Gjergj Deda vizitë zyrtare në Itali, kërkon thëllimin e bashkëpunimit mes dy vendeve