Na ndiqni në:

Ministri Hyseni dënon deklaratat e Tadiçit për ndarjen e Kosovës

Këtë, ministri Hyseni e ka bërë gjatë një interviste për BBC-në. Në kudër të fushatës së lobimit për pavarësinë e Kosovës, ministri i Jashtëm Hyseni dje ka dhënë një intervistë për BBC-në në gjuhën angleze.

Gjatë intervistës, ministri Hyseni ka folur për procesin e njohjes së Kosovës, për mundësitë për njohje të reja, për padobinë e projekt-rezolutës serbe për Kosovën etj.Edhe gjatë kësaj interviste, ministri ka dënuar deklaratën e presidentit serb Tadiç për opsionin e ndarjes së Kosovës. "Kjo është e papranuesheme, e palejueshme dhe tepër e rrezikshme. Çdo ndryshim kufiri do të shoqërohej me ndryshime të tjera e kjo do të çonte në konfkikte të reja në rajon. Bota demokratike duhet të jetë e kujdeshme me Serbinë e deklaratave të tilla", ka theksuar ai ndër të tjera.

Deklaratë për mediaFjalimet e Zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm, z. Behgjet Pacolli, dhe Kryetarit të Bashkisë së Kukësit, z. Bashkim Shehu, me rastin e nderimit të zëvendëskryeministrit të parë dhe ministrit të jashtëm, Behgjet Pacolli me titujt: Qytetar Nderi i Kukësit dhe Nderi i Qarkut KukësMinistri i Jashtëm Pacolli uron shtetin e Izraelit për 70 vjetorin e Pavarësisë, i bën thirrje për ri-shqyrtimin e njohjes së KosovësZëvendësministri i Jashtëm Besnik Hoti priti në takim një delegacion nga Ambasada franceze në Prishtinë