Na ndiqni në:

Ministri Hyseni mbajti ligjëratë në Columbia University

Me qëllim sensibilizimin e mëtejmë të opinionit për Kosovën dhe çështjen e saj, ministri i Jashtëm i Republikës së Kosovës, Skender Hyseni, ka mbajtur dje një ligjëratë në universitetin e njohur Columbia University. Ligjërata është organizuar nga Harriman Institute.

Në ligjëratën me titull "Kosova, nga okupimi te pavarësia dhe më tej", ministri Hyseni ka folur për Kosovën si një rast i veçantë, parë nga këndi historik, nga ai politik e juridik.
Ligjërata ka zgjuar interesim të madh, gjë që u shpreh me prani të madhe të të interesuarve dhe me debatin e gjallë.
Pas ligjëratës, ministri Hyseni u është përgjigjur pyetjeve të të pranishmeve për rreth dy ore. 

Ministri i Jashtëm Pacolli nis vizitën zyrtare në Principatën e Lihtenshtajnit, do të vazhdojë në Konfederatën zviceraneMinistri i Jashtëm, Pacolli, pranon letër falenderimi nga Sekretari Amerikan i Shtetit Pompeo, vlerësohen marrëdhëniet strategjike dhe speciale në mes dy vendeveMinistri i Jashtëm Pacolli vizitë zyrtare në Austri, kërkon mbështetje për liberalizimin e vizave dhe anëtarësim në Organizata NdërkombëtareMinistri i Jashtëm Pacolli vizitë në Holandë, mbështetja holandeze për liberalizimin e vizave e rëndësisë së veçantë