Na ndiqni në:

Ministri Hyseni kërkon nga Afrika e Jugut ta njohë Kosovën

Po në kuadër të takimeve të ditës së djeshme, ministri i Jashtëm I Republikës së Kosovës Skender Hyseni ka pasur një bisedë të gjatë me ministren e Jashtme të Afrikës së Jugut, Dr. Nkosazana Dlamini Zuma.

Hyseni ka sqaruar pozicionin politik të Kosovës para dhe pas njohjes, ka njoftuar ministren me procesin e njohjes së Republikës së Kosovës dhe ka kërkuar nga ajo që Afrika e Jugut t’u bashkohet vendeve që kanë njohur Kosovën. Ministri Hyseni po ashtu ka kërkuar nga homologia e tij, edhe që Afrika e Jugut të votojë kundër rezolutës serbe në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.
“Kosova ka qenë rreth një shekull e kolonizuar nga Serbia. Shqiptarët kanë jetuar nën një regjim të egër. Ekonomia e Kosovës është keqmenaxhuar e shaktërruar sistematikisht, sidomos nën regjimin e Milosheviqit”, ka thënë mes të tjerash gjatë bisedës, ministri Hyseni.
Ministrja e Jashtme e Afrikës së Jugut ka theksuar që qeveria e vendit të saj po ndjek me kujdes rrugëtimin e Kosovës dhe se Afrika e Jugut do të marrë një vendim për Kosovën pasi ta ketë shqyrtuar çështjen nga të gjitha anët. Afrikës së Jugut do t’i duhet ende kohë për këtë. 

Ministri i Jashtëm Pacolli prezanton prioritetet e politikës së jashtme para studentëve të Universitetit të Vjenës dhe LidosMinistri i Jashtëm Pacolli takon përfaqësuesen e Ambasadës amerikane, Hyland pranon letrat e urimit nga Presidenti Trump dhe Sekretari TillersonMinistri i Jashtëm Pacolli vizitë zyrtare në Strasburg, siguron mbështetje në Këshillin e EvropësMinistri i Jashtëm Pacolli takon Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, i prezanton synimin e Kosovës për anëtarësim në këtë Organizatë