Na ndiqni në:

Aktivitete të tjera të delegacionit kosovar në Nju-Jork

Përpos takimeve të veçanta me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-së, Jap De Hop Scheffer dhe Presidentin e Malit të Zi, me ministrin e jashtëm të këtij vendi si dhe me presidentin e Maqedonisë, delegacioni i Kosovës ka pasur edhe të tjera takime.

Presidenti Sejdiu dhe ministri i Jashtëm Hyseni kanë pasur takime të shkrutëra në ambienti e OKB-së me kryeminstrin kroat Sander, ministrin e Jashtëm francez Kushner, presidentin e Panamasë dhe ministrin e Jashtëm Samuel Luis Navaro e shumë personalitete të tjera nga vende të ndryshme të botës dhe ambasadorë të akredituar në OKB.
Një takim i shkurtër, i rastit, po ashtu është zhvilluar edhe me Sekretaren amerikane të Shtetit, Kondoliza Rajs. 

Kosova do të bëhet me status të anëtarit asociues në Organizatën e FrankofonisëSekretari i Përgjithshëm i MPJ-së, Fitim Sadiku, takoi zyrtaren e lartë gjermane, Kerstin Zielosko-Labonte, diskutohet për bashkëpunimin reciprok Ministri i Jashtëm Pacolli: Kosova dhe Mbretëria e Bashkuar do të bashkëpunojnë ngushtë në adresimin e dhunës seksuale gjatë luftës në KosovëMinistri i Jashtëm Pacolli: Rekomandimi pozitiv për liberalizimin e vizave një moment i rëndësishëm historik për vendin dhe qytetarët