Na ndiqni në:

Konfirmohet njohja nga Xhibuti

Ambasada e Republikës së Xhibutit në Paris, përmes një note diplomatike ka njoftuar zyrtarisht ambasadën e Republikës së Kosovës në Paris me vendimin e Qeverisë së Xhibutit për të njohur Kosovën shtet të pavarur.

Në letrën e nënshkruar nga ministri i jashtëm i Xhibutit, Mahmud All Youssouf në mes tjerash thuhet se”Qeveria e Republikës së Xhibutit ka marr vendimin për njohjen e pavarësisë së Kosovës”.

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Skender Hyseni i ka shkruar sot, ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Xhibutit Mahmud All Youssouf, të cilin e falënderon për njohjen dhe i shpreh gatishmërinë për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.

Xhibuti është vendi i 68 që e njeh pavarësinë e Kosovës.
 

Hoxhaj takon mbi 10 vende jo-njohëse në New York, së shpejti lajme të miraHoxhaj: Shërbimi ynë diplomatik në shërbim të bizneseve prodhuese të KosovësHoxhaj pret në Prishtinë ministrin e Jashtëm të Luksemburgut, më shumë shkëmbime ekonomike mes vendeveHoxhaj takime me Corker dhe Albright, SHBA-ja mbështet rrugën euro-atlantike të Kosovës