Na ndiqni në:

Zëvendës-ministrja Vuniqi takon përfaqësues të Dubai Expo 2020, mirëpret mundësinë që Kosova të merr pjesë në këtë ngjarje botëore

Dubai, 13 Maj 2018 - Dje në Dubai, Zëvendës-ministrja e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, znj. Rejhan Vuniqi, zhvilloi një takim me, znj. Manuela Pascal, përfaqësuese e Dubai Expo 2020.

 Në kuadër të tij takimi, Zëvendës-ministrja Vuniqi, e ka mirëpritur dhe vlerësuar lart mundësinë, që Kosova të merr pjesë në këtë ngjarje të madhe me karakter global, ku deri tani pjesëmarrjen e kanë konfirmuar 175 shtete të botës.

Nga ana tjetër, znj. Pascal, prezantoi në detaje projektin e Expo 2020 dhe mundësitë që ofron ky aktivitet për promovimin e Kosovës.

Expo 2020, pritet të ketë rreth 25 milion vizitorë, e që konsiderohet ngjarja më e madhe këtij lloji në Lindjen e Mesme. Nga numri i përgjithshëm i vizitorëve, 75 për qind pritet të jenë nga shtetet të ndryshme të botës, ndërsa 25 për qind vendor.

“Pjesëmarrja e vendit tonë në Expo 2020 do të ishte një mundësi e mirë që të promovohen potencialet që ofron Kosova për investime në të gjithë sektorët, por edhe në vetë promovimin ndërkombëtarë të shtetit tonë të ri”, ka thënë Zëvendës-ministrja Vuniqi.

Zëvendës-ministrja Vuniqi, merret intenzivisht me Diplomacinë Ekonomike në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

Marrëdhëniet në mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Ganës në nivel të knaqshëm, Serbia të ndalë propagandën me lajme të rremeSerbia të distancohet nga praktikat e politikave të MillosheviqitMinistria e Punëve të Jashtme dënon ashpër sjelljen destruktive të Beogradit kundrejt qytetarëve dhe zyrtarëve të Republikës së KosovësBosnja dhe Hercegovina nuk duhet ta ngatërrojë sportin me politikën