Na ndiqni në:

Ministri Hyseni do të udhëtojë drejt Arabisë Saudite, në Xheda

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Skender Hyseni do të udhëtojë drejt Arabisë Saudite, në Xheda (Jeddah) ku do të ketë një takim pune me sekretarin Gjeneral të Organizatës së Konferencës Islamike, z. Ekmeleddin Ihsanoglu.

Prishtinë, 9 shtator 2008

Temë e bisedës do të jetë Kosova e pas pavarësisë, procesi i njohjes së shtetësisë së saj, zhvillimet e brendshme në Kosovë, sesioni i 63 i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së etj.

Ministri Hyseni do ta njohë z. Ihsanoglu me arritjet në Kosovën e pas 17 shkurtit, me ecurinë e procesit të njohjes, duke vënë theksin te kërkesa e Kosovës për njohjen e shtetësisë së saj nga vendet e Organizatës së Konferencës Islamike.

Po ashtu, ministri Hyseni do të kërkojë nga z. Ihsanoglu përkrahjen e vendeve të Organizatës që ai drejton, në përpjekjet që Kosova do të bëjë gjatë sesionit të 63 të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për të bllokuar nismën serbe për mendim juridik të ligjshmërisë së shpalljes së pavarësisë së Kosovës.

Takimi do të mbahet më 13 shtator. 

Takim i suksesshëm midis dy ministrave të jashtëm dhe zëvendëskryeministrave të Bullgarisë dhe Kosovës, Zaharieva dhe Pacolli në SofjeMinistri i Jashtëm Pacolli prezanton prioritetet dhe sfidat e Politikës së Jashtme të Kosovës në tryezën e diskutimit të organizuar nga Instituti i Prishtinës për Studime PolitikeNumri dy i qeverisë dhe Ministri i Jashtëm, Behgjet Pacolli, konfirmon suksesin e Kosovës në kryesimin e radhës së Procesit të Bashkëpunimit të Europës Juglindore pa cilësimet e imponuara nga vende mos njohëseVijon vizita e ministrit të jashtëm të Kosovës në Sofje: takim me shefen e Komisionit të Politikës së jashtme të Kuvendit të Bullgarisë dhe pjesëmarrje në Forumin e Odave të Tregtisë dhe Industrisë së dy vendeve