Na ndiqni në:

Ministri Hyseni priti diplomatin amerikan Riçard Hollbruk

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Skender Hyseni, priti sot, diplomatin amerikan Riçard Hollbruk. Që në krye, ministri Hyseni i shprehu ambasadorit Hollbruk falenderime për atë çka ai ka bërë për Kosovën, veçmas gjatë negociatave të Rambujesë.

Prishtinë, 8 shtator 2008

Gjatë takimit dy bashkëbiseduesit rrahën tema të shumta që kishin të bënin me Kosovën, sfidat me të cilat ajo po përballet pas shpalljes së pavarësisë, me ecurinë e procesit të njohjes së shtetësisë, me rrugën që i duhet të ndjekë Kosovës për integrimet euro- atlantike, nevojën për zhvillim sa më të shpejtë dhe të qëndrueshëm të ekonomisë etj.

Ministri i Jashtëm Pacolli takon Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, i prezanton synimin e Kosovës për anëtarësim në këtë OrganizatëZëvendësministri Berisha priti në takim ambasadorin e Çekisë, Ivo ŠilhavySqarim përkitazi me nxjerrjen e vendimeve për vazhdim të mandatit të përfaqësuesve diplomatik nga Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Z. Behgjet PacolliMinistri i Jashtëm Pacolli dënon aktin e vrasjes së politikanit serb nga Kosova, Oliver Ivanoviq