Na ndiqni në:

Zëvendësministri Berisha takon arqipeshkvin Juliusz Janusz

Lubjanë, 29 Nëntor 2017 - Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, ambasadori Anton Berisha, me ftesë të delegatit Apostolik për Kosovën, Arqipeshkvit Juliusz Janusz, ka vizituar këtë të fundit në Nunciatën Apostolike në Lubjanë.

Nunci Janusz ka uruar Berishën për formimin e qeverisë së re të Kosovës duke i dëshiruar suksese në të mirën e popullit të Kosovës dhe të paqes në rajon., ndërsa në mënyrë të veçantë ka falënderuar kryeministrin Haradinaj për nominimin e zyrtarit të lartë, ambasadorin Berisha në cilësinë e të ngarkuarit për bashkëpunim me Vatikanin, si një përmbushje e kërkesës së Vatikanit dhe shprehje e vullnetit të mirë për një bashkëpunim ndërmjet Vatikanit dhe Kosovës.

Nga ana tjetër zëvendësministri Berisha ka falënderuar nuncin Janusz për kontributin e madh qe ka dhënë Selia e Shenjtë për popullin e Kosovës dhe ka shprehur gatishmërinë e plotë të Qeverise së kryeministrit Haradinaj për të punuar ngushtë me Vatikanin në dobi të paqes, mirëqenies dhe në dobi të popujve.

Te dy bashkëbiseduesit shprehën besimin për një fazë të re dhe progresive të raporteve ndërmjet Kosovës dhe Vatikanit.

Zëvendës ministrja Vuniqi në Forumin Ekonomik në Luksemburg, fton bizneset të investojnë në KosovëMinistri i Jashtëm Pacolli prezanton prioritetet dhe sfidat e Politikës së Jashtme të Kosovës në tryezën e diskutimit të organizuar nga Instituti i Prishtinës për Studime PolitikeMinistri i jashtëm Pacolli merr pjesë në Panelin kushtuar luftës kundër krimit të organizuar si rrugë për të tharë burimet e financimit të terrorizmit, drejtuar nga ministri i jashtëm francez, së bashku me shumë homologë, Presidentin e Bankës Botërore, etjMinistri i Jashtëm Pacolli uron miratimin e Sekretarit të Shtetit amerikan, Mike Pompeo, shpreh gatishmërinë për thellimin e mëtejmë të marrëdhënieve në mes dy vendeve