Na ndiqni në:

Prej 1 nëntorit Kosova dhe Italia fuqizojnë marrëveshjen për rregullimin reciprok të transportit rrugor ndërkombëtar të udhëtarëve dhe mallrave

Prishtinë, 25 tetor 2017 - Republika e Kosovës dhe Republika e Italisë kanë njoftuar njëra tjetrën për përmbushjen e procedurave të tyre të brendshme ligjore të kërkuara për ratifikimin dhe hyrjen në fuqi të Marrëveshjes për rregullimin reciprok të transportit rrugor ndërkombëtar të udhëtarëve dhe mallrave, e nënshkruar në Prishtinë, më 24 korrik 2014, dhe si datë e hyrjes në fuqi e kësaj marrëveshjeje do të konsiderohet data 1 nëntor 2017.

 

Zëvendësministri i Jashtëm Berisha priti një delegacion nga Ministria e Jashtme e BelgjikësMinistri i jashtëm dhe numri dy i qeverisë së Kosovës, Behgjet Pacolli takon në Pallatin Egmont, homologun e tij belg, Didier ReyndersKomisioneri për Punët e Brendshme i BE-së, Dimitris Avramopoulos, pret ministrin e jashtëm Pacolli në një takim në BrukselBritania e Madhe do t’i japë energji dhe ide të reja bashkëpunimit të 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor, u konfirmua prej ambasadorit Endrju Peixh (Andrew Page) i ngarkuar për Samitin e Londrës