Na ndiqni në:

Ministri i Jashtëm Pacolli në takim me Drejtorin e Bankës Botërore: Lufta kundër papunësisë së të rinjve të jetë prioritet i projekteve të reja të BB-së

Prishtinë, 4 Tetor 2017 – Zëvendës-Kryeministri i parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, z. Behxhet Pacolli, priti në një takim Drejtorin për Kosovën të Bankës Botërore, z. Marco Mantovanelli, ku është folur për format dhe modalitet e vazhdimit të mbështetjes për Kosovën nga ky institucion.

Me këtë rast, Zëvendës-Kryeministri i parë dhe Ministri i Jashtëm Pacolli ka vlerësuar se lufta kundër papunësisë së të rinjve, veçanërisht asaj të fshatit duhet të jetë prioritet i projekteve të reja të Bankës Botërore.

“Platformat agro-ushqimore të procesimit të plotë të produkteve bujqësore janë vetëm njëri prej mjeteve për ta luftuar papunësinë, por, edhe për të shmangur varësinë nga importi i produkteve bujqësore nga vendet fqinje”, ka thënë Pacolli.

Ndërkohë, Drejtori për Kosovën i Bankës Botërore, z. Marco Mantovanelli, e ka informuar Zëvendës-Kryeministrin e parë dhe Ministrin e Jashtëm, z. Pacolli me strategjinë e Bankës Botërore për vitin 2017, që parashikon mbështetje për sektorin energjetik, energji të ri-përtëritshme, efiçiencë energjetike, projektin e Termocentralit Kosova e Re, si dhe atë të Agjencisë Kadastrale të Kosovës. Në vijim të bashkëbisedimit, ai kërkoi nga z. Pacolli ide të reja për projektet në luftën kundër papunësisë të rinjve.

Zëvendësministri i Jashtëm Anton Berisha në Vatikan takon Antoine CamilleriMinistri i Jashtëm Pacolli dënon aktin e vrasjes së politikanit serb nga Kosova, Oliver IvanoviqMinistri i Jashtëm Pacolli kërkon mbështetjen e Parlamentit Evropian për vizat, raporton mbi zbatimin e Agjendës Evropiane të ReformaveSqarim përkitazi me nxjerrjen e vendimeve për vazhdim të mandatit të përfaqësuesve diplomatik nga Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Z. Behgjet Pacolli