Na ndiqni në:

Ministri i Jashtëm, Hoxhaj nënshkruan marrëveshje me BE-në për monitorimin e zgjedhjeve

Prishtinë, 19 maj 2017 – Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, ka nënshkruar në emër të Qeverisë, Memorandumin me Bashkimin Evropian, përkatësisht zyrën e BE-së në Kosovë, i cili ka për qëllim monitorimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 qershorit nga një mision vëzhgues shumë profesional dhe me përvojë, i deleguar nga BE-ja.

Në ceremoninë e nënshkrimit të memorandumit, së bashku me shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova, ministri Hoxhaj ka vlerësuar se kjo është një praktikë e ndjekur në mes të Kosovës dhe BE-së edhe në zgjedhjet e kaluara.

“Kosova si vend që synon që sa më shpejtë të bëhet pjesë e familjes evropiane është e përkushtuar për të arritur standardet më të larta në funksion të organizimit dhe garantimit të zgjedhjeve të lira, fer dhe demokratike. Prandaj, nënshkrimi i këtij Memorandumi është mënyra më e mirë për ta dëshmuar një gjë të tillë dhe për të konfirmuar orientimin tonë të qartë si shtet i ri”, ka thënë ai.

Hoxhaj ka ofruar gatishmërinë e Qeverisë dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme për të garantuar të gjitha kushtet për një proces të lirë dhe demokratik.

“Vetë ftesa e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi drejtuar BE-së për të monitoruar zgjedhjet e 11 qershorit, flet për interesimin, gatishmërinë dhe përkushtimin e institucioneve të Kosovës për të organizuar zgjedhje sa më të mira”, ka theksuar ministri Hoxhaj.

Me këtë rast, ministri Hoxhaj, duke u bazuar në përvojat e mira të organizimit të zgjedhjeve, ka falënderuar edhe kryetaren e KQZ-së, Valdete Daka për organizimin e zgjedhjeve demokratike.

MPJ me dy botime librash për deputetët nënshkrues të Deklaratës së Pavarësisë dhe vendimin e GJND-së për Kosovën Ministri i Jashtëm Pacolli takon delegacione të shumta shtetërore që po marrin pjesë në shënimin e dhjetë vjetorit të PavarësisëZëvendësministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Besnik Hoti takime të shumta në New YorkZëvendësministri Hoti shqiptarëve në SHBA: Ju faleminderit, ju detyrohemi shumë!