Na ndiqni në:

Ministri Hyseni udhëtoi për në Republikën Çeke

Sot, ministri i jashtëm i Kosovës, Skender Hyseni, udhëtoi drejt Republikës së Çekisë në një udhëtim zyrtar, me ftesë të ministrit të jashtëm çek Karel Schwarzenberg.

Prishtinë, 21 Gusht 2009

Gjatë ditës së nesërme ministri Hyseni do të ketë një ditë të ngjeshur me takime me zyrtarë të lartë të Republikës së Çekisë, mes të cilëve me homologun e tij Schwarzenberg, zv/ kryeministrin për Çështje të Jashtme në Qeverinë e Repubkikës së Çekisë, Alexander Vondra, kryetarin e Komisionit të jashtëm në dhomën e deputetëve në Parlamentin e Çekisë etj.

Temë e bisedës në këto takime do të jetë forcimi i marrëdhënieve dypalëshe si dhe ripërsëritja e kërkesës së palës kosovare për njohjen e pavarësisë së Kosovës edhe nga ato vende që nuk e kanë ndërmarrë ende këtë hap. 

Ministri i Jashtëm Pacolli uron shtetin e Izraelit për 70 vjetorin e Pavarësisë, i bën thirrje për ri-shqyrtimin e njohjes së KosovësFjalimet e Zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm, z. Behgjet Pacolli, dhe Kryetarit të Bashkisë së Kukësit, z. Bashkim Shehu, me rastin e nderimit të zëvendëskryeministrit të parë dhe ministrit të jashtëm, Behgjet Pacolli me titujt: Qytetar Nderi i Kukësit dhe Nderi i Qarkut KukësZëvendësministri Dedaj: Arbëreshet janë krenaria heroike e Arbërisë!Bashkia e Kukësit nderon Ministrin e Jashtëm Pacolli për kontributin e tij gjatë luftës dhe vizionin për krijimin e Hapësirës së Përbashkët Ekonomike Kombëtare