Na ndiqni në:

Hoxhaj dhe Palmer diskutojnë dhe koordinojnë aktivitetet e përbashkëta për këtë vit

Prishtinë, 13 shkurt 2017 – Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj ka pritur sot në takim drejtorin e Zyrës për Evropën Juglindore në Departamentin Amerikan të Shtetit, Metthew Palmer.

Ministri Hoxhaj ka falënderuar Palmer për mbështetjen e vazhdueshme të Shteteve të Bashkuara ndaj Kosovës, duke vënë në pah raportet e shkëlqyera ndërshtetërore mes dy vendeve.
Gjatë këtij takimi palët diskutuan për koordinimin e aktiviteteve të përbashkëta në politikën e jashtme për këtë vit, jo vetëm në aspektin bilateral por edhe në atë multilateral, duke përfshirë dhe organizatat ndërkombëtare dhe procese të tjera me rëndësi për Kosovën.

“Biseduam për koordinimin e aktiviteteve të përbashkëta në politikën e jashtme për këtë vit. Bashkëpunimi ynë tashmë nuk do të jetë vetëm bilateral por do të zgjerohemi edhe në planin multilateral, organizata ndërkombëtare dhe shumë procese të tjera të rëndësishme për Kosovën, ku do të ketë përfshirje më të madhe të departamentit amerikan të shtetit”, ka thënë Hoxhaj.
Nga ana e tij, Palmer ka deklaruar se qëndrimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ndaj Kosovës dhe Ballkanit është i pandryshueshëm.

Hoxhaj: Shërbimi ynë diplomatik në shërbim të bizneseve prodhuese të KosovësHoxhaj takon Hoyt Yee, mbështetje për njohjet dhe anëtarësimin e Kosovës në organizataHoxhaj pret në Prishtinë ministrin e Jashtëm të Luksemburgut, më shumë shkëmbime ekonomike mes vendeveHoxhaj në seancën e Kongresit Amerikan flet për zhvillimet në Kosovë dhe rajon