Na ndiqni në:

Hoxhaj në takimin e RCC: Autostrada Prishtinë - Nish ndër projektet më të rëndësishme rajonale

Nju Jork, 21 shtator 2016 – Në ditën e tretë të punimeve në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së që po mbahet në Nju Jork, ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj, po vazhdon agjendën e ngjeshur të takimeve të shumta bilaterale dhe multilaterale.

Gjatë ditës së sotme është mbajtur takimi i RCC – Këshilli Rajonal për Bashkëpunim, me ministrat e punëve të jashtme të vendeve të rajonit, ku Republika e Kosovës është anëtare.

Në fjalën e tij, Ministri Hoxhaj, ka thënë se shumë raporte politike mes vendeve të rajonit janë të ndërlidhura edhe me aspekte ekonomike dhe infrastrukturore të bashkëpunimit.

\"Ballkani dhe BE jetojnë në një kohë të pasigurtë dhe përtej reformave politike, ne duhet të kemi më shumë projekte në fushën e infrastukturës rrugore, të mordernizimit të shoqërive, të rritjes ekonomike dhe krijimit të vendeve të reja të punës! Ne duhet të dijmë se as Kosova dhe as rajoni nuk mund të ketë rritje të shpejtë ekonomike, sepse tregjet janë të vogla, shoqëritë janë të fragementarizuara dhe vendet janë në zhvillim e sipër. Ndër projektet më të rëndësishme për infrastrukturën rrugore të Ballkanit qendror është ndërtimi i rrugës Prishtinë-Nish, cili ka një dimension politik në procesin e normalizimit të marrëdhënieve ndërshtetërore Kosovë-Serbi\" ka thënë Hoxhaj.

Më tej, ai ka shtuar se “ nuk mund ta konsiderojmë një regjion të integruar në aspektin energjetik nëse nuk zbatohet marrveshja e energjisë në mes të Kosovës dhe Serbisë, e cila nuk është zbatuar fare në pesë vitet fundi\".

Hoxhaj ka zhvilluar edhe një sërë takimesh të tjera bilaterale.

Sqarim për mediaFjalimet e Zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm, z. Behgjet Pacolli, dhe Kryetarit të Bashkisë së Kukësit, z. Bashkim Shehu, me rastin e nderimit të zëvendëskryeministrit të parë dhe ministrit të jashtëm, Behgjet Pacolli me titujt: Qytetar Nderi i Kukësit dhe Nderi i Qarkut KukësTakim i suksesshëm midis dy ministrave të jashtëm dhe zëvendëskryeministrave të Bullgarisë dhe Kosovës, Zaharieva dhe Pacolli në SofjeMinistri i Jashtëm Pacolli: Përfaqësimi diplomatik i Kosovës në Kostarikë, i rëndësishëm për prezencën tonë në Amerikën Latine