Na ndiqni në:

Akademia Evropiane e Filmit plotësohet me katër kosovarë

Prishtinë, 26 tetor 2017 - Akademia Evropiane e Filmit (EFA) në rrugën e pranimeve të anëtarëve të rinj, ka dërguar ftesat edhe për katër anëtarë të rinj kosovarë të cilët kanë dëshmuar sukseset për të qenë pjesë e EFA-së.

Anëtarët më të rinj të Akademisë janë dy regjisorët kosovarë, Faton Bajraktari, i njohur me filmin “Home Sweet Home“ dhe Edon Rizvanolli, i njohur me filmin “T’padashtun“, që të dy filma propozime të Kosovës për Oscar, si dhe dy producentët, Valon Bajgora dhe Yll Uka të cilët janë bashkëproducentë të filmave “Three Days in September“ dhe “Rooftop Story“.

Drejtori i QKK-së, Arben Zharku, u shpreh: “Duke qenë se QKK është patron në Akademinë Evropiane të Filmit, afërsia me Akademi veçse po rritet. Anëtarësimet e reja janë rezultat i sukseseve të filmave kosovar dhe pasqyrë e zhvillimit të kinematografisë tonë”.

Akademia Evropiane e Filmit është themeluar në vitin 1989 me drejtorin e parë Ingmar Bergman bashkë me anëtarët tjerë themeluese si Pedro Almodovar, Lindsay Anderson, Bernardo Bertolucci, Sir Ben Kingsley, Andrzej Wajda, Wim Wenders etj.Me këto pranime, Kosova arrin një numër rekord prej 22 anëtarëve.

Burimi:http://www.koha.net/kulture/53151/akademia-evropiane-e-filmit-plotesohet-me-kater-kosovare/

Pesë filma të Kosovës janë prezantuar para selektorëve të Berlinales“T’padashtun” shtrin fushatën promovuese për “Oscar” deri në EgjiptKosova zë vendin e parë për fotografi, në mesin e 31 shteteve konkuruese në PreshevëElbenita Kajtazi-Halimi impresionon kritikën gjermane me rolin e Gretelës