Na ndiqni në:

“Kosova Dance Meeting Festival”, sjellë artin bashkëkohor

Prishtinë, 13 tetor - Sot në Prishtinë do të fillojë “Kosova dance meeting – festival”, i cili do të mbyllet më 31 tetor.

Robert Nuha koordinator, tha “Kosova dance meeting – festival”, tha se duke e pasur nevojën për estetikën, kemi tentuar të sjellim shfaqje në Kosovë që kanë të bëjnë me risitë.

“Këtë vit morëm iniciativën që ta bëjmë një festival që të kemi më shumë shfaqje të artit bashkëkohor”, tha ai sot (e premte) në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë’, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij sot do të fillojë me një shfaqje nga Letonia. “Kohëzgjatja e shfaqjes zgjatë prej kontestit që e ka ajo”, tha ai.

Nuha deklaroi se vallëzimi i ka karakteristikat e veta. “Prek më shumë emocionet, ka të bëj më shpirtin”, theksoi ai. Sipas publiku ka mundësi të kuptojë në mënyrën e vet që bartë shfaqja. Ai tha se në këtë festival do të ketë shumë risi.

Burimi:http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=209078

Agnus Dei fiton çmimin e 100-të jubilarFestivali tre ditor sjellë në parkun e Gërmisë Dua Lipën dhe dy yje të tjerë botërorKori “Siparantum” i Pejës përfaqëson Kosovën në festivalin koreve botërore në FrancëPrezantimi në Poloni, piktores Albana Ejupi i hap dyer të reja