Na ndiqni në:

Kosova me pavijon në Ekspozitën e Hortikulturës në Turqi, Expo Antalia 2016

Prishtinë, 21 prill 2016 – Kosova do ta ketë pavijonin e vet në Ekspozitën e Hortikulturës EXPO 2016 që fillon nga nesër në Antalia të Turqisë. Aty do të marrin pjesë mbi 40 shtete.

Kjo ekspozitë do të qëndrojë e hapur për 6 muaj gjatë këtij viti ku edhe do të promovohet përmes formave të ndryshme secili shtet.Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi do të marrë pjesë në hapjen e ekspozitës, si dhe të pavijonit të Kosovës.

Aty do të marrin pjesë edhe ministra e përfaqësues shtetesh që marrin pjesë në ekspozitë. Hapja qendrore do të bëhet nga presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.

Sipas organizatorëve, afër 8 milionë njerëz do ta vizitojnë ekspozitën gjatë gjithë kohës sa do të qëndrojë e hapur. Kjo është hera e dytë gjatë këtij viti që bujqësia e Kosovës apo nën sektorë të saj promovohen në panaire të mëdha botërore. Në janar të këtij viti Kosova prezantoi prodhimet e veta në panairin Green Week në Gjermani.

Burimi: http://bit.ly/210mQG5

Vepra e artistit Driton Selmani “mbron” vizitorët e festivalit në AmsterdamPetrit Halilaj përballet me fëmijërinë në ekspozitë në LondërElbenita Kajtazi-Halimi impresionon kritikën gjermane me rolin e Gretelës Artisti Petrit Halilaj do të prezantojë veprat e tij në New York