Na ndiqni në:

Filmi gjerman pa zë "Metropolis“në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Prishtinë, 8 dhjetor 2015 – Filmi “Metropolis”, i cilësuar si një prej filmave epikë në kinematografinë gjermane i vitit 1927 nën regji të Fritz Lang sjell rrëfimin për një qytet futuristik, ku gjëllin utopia e bukur e plot kulturë krahas nëntokës së zymtë me njerëz të keqtrajtuar. “Metropolis”, që ka zgjatur mbi 2 orë, ka ngjallur interesim tek audienca në Prishtinë.

Kjo ka qenë hera e dytë që filmi është shfaqur në kryeqytet. Shfaqja e këtij filmi në Teatrin Kombëtar të Kosovës ka qenë e planifikuar si ngjarje e Ambasadës Gjermane në Prishtinë. Pianisti gjerman Graf v.Bothmer, që ka shoqëruar me tinguj shfaqjen e këtij filmi, ka thënë se është “i lumtur që është rikthyer në Prishtinë”. Bothmer është një prej pianistëve më të suksesshëm që shoqëron filmat pa zë dhe ka nam botëror.


Burimi: http://bit.ly/1M0z9bn

Vepra e artistit Driton Selmani “mbron” vizitorët e festivalit në AmsterdamFilmi “Përjetësisht fëmi”, edhe në tri festivale të rëndësishme ndërkombëtare Artisti Petrit Halilaj do të prezantojë veprat e tij në New YorkPetrit Halilaj përballet me fëmijërinë në ekspozitë në Londër